Me Familia Photoblog!

By: Akma MrsSLuRp

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Monday, 8-Oct-2007 23:57 Email | Share | | Bookmark
Salam Eidul Fitri


Quote:
Nih pict thn lps...masa nih bb elda dlm tummy mama lg!...hehe!
insyallah dgn kehadiran bb elda bersama...raya thn nih lebih meriah..yahooOooo!!


Untuk semua teman-teman...

Di kesempatan ini, sempena bulan yg penuh keberkatan ini kami sekeluarga memohon jutaan AMPUN & MAAF dr hujung rambut hingga ke hujung kaki...andainya ada salah dan dosa, x kira le sedar atau x disedari serta SALAM EIDUL FITRI untuk semua...dlm beberapa hari sajer lagi nak raya kan?
Surely semua sibuk menatarias rumah & pakaian anak2...for us..evrything goes fine w/pun lps satu-satu dugaan disaat akhir menjelangnyer hari lebaran... Sob!sob!sob!

So segala persiapan untuk for 2 lil angel's pun alhamdulillah...sempat disediakan ) cukuplah utk seminggu raya sakan kan..He!he!
Cuma tunggu baju kurung lyssa jerk yg mama masih lum jahit!..hehehe nih ade gak jd kes cam lst yr mlm raya baru pulun jahit smpai subuh....
oh! lagi? hmmm... kuih raya takde... maksud takde tu, takde buat...but mama beli jerk satu dua jenis..since kat opis nih ramai lg yg mengoffer menjualkan..hehehe so x de lah bekas kuih kami kosong jerk kan! jemput datang umah ye...sbbnyer x de spc.Open House,tp pintu umah kami sentiasa terbuka utk semua..just give me a call or sms..

As usual kami akan beraya di KL dahulu...<nih kes nak balik raya lama kat Johor!..so raya Kl dulu lah kan..hehe > then lps sembahyang raya baru kami akan bertolak balik ke JB...smpai minggu berikutnya..

So pd u ols yang pulang berhari raya di kampung halaman...semoga dengan kehadiran hari yang mulia ini akan mengeratkan lg silaturrahim antara kita... Semoga segala yang kita hajati berjalan dengan lancar dan dipohon dijauhkan dari segala kemungkinan...have a save journey and enjoy!!



Friday, 5-Oct-2007 06:49 Email | Share | | Bookmark
Bb Elda-4 mos old!

 
 
 
View all 12 photos...



Agaknyer mcm muka sapa bb nih ehh?...mama ngn abie pun confuse..sbb putih dah mcm anak jepung pun ade! hahahaha
** how time flies kan...up to now..elda dah pandai gelak tawa bila di"agah" + bole meniarap..


Monday, 1-Oct-2007 02:19 Email | Share | | Bookmark
InHouse Break-fast & I've Been Tagged!

 
 
nih bb arianna yg sbaya umur elda..tp bam2..
View all 11 photos...

Date : 30.09.2007
Vanue : Subang Suria Apartment
Menu : Nasi Putih,Sambal tumis udang/petai, tomyam campur, ayam masak merah, sayur campur, mee burma, buah melaka, roti jala, desert etc..
Attandees : abie's x-schoolmate



********************************************************************************************************************
... by Mummy Nini

5 things in my bag
- hand phone
- purse
- camera
- lip gloss / lipstick
- thumb drive+external hard drive+ lots of cables

5 things in my wallet
- myKAD,myKIDs & driving license
- Segala jenis card termasuk card kawin
- Receipts
- $$$
- gambo hubs..hehehhee

5 favorite things in my bedroom
- My accessory
- My Facial Set + Make up - clinique,MAC..etc
- My Notebook
- Novel / Book / Quran
- stationary...

5 things I would like to do
- shopping sampai muntah
- travel around the world
- Perform Haj
- Become a designer for own application & system
- Open boutique

5 things I am doing now
- manage application & system
- study + research
- checking & replying to emails
- sewing (for own purposes ya;-) )
- layan Pop-Onz ngn lyssa

5 people i want to tag: Ada lg ker yg x kene?? mcm sume dah kene jerk!



Thursday, 27-Sep-2007 02:34 Email | Share | | Bookmark
Break-Fast Invitation

location map
memula smpai
malu2 plak dier..
View all 13 photos...

Date : 26hb Sept 2007
Vendor : Brilliance Information Sdn. Bhd.
Location : No. 16, Jalan Meranti SD 13/5 Bandar Sri Damansara 52200 Kuala Lumpur
Invitees : All partnership staff members
Menu : Kambing Panggang, nasi briyani, sate, murtabak,kuih muih etc.




Wednesday, 26-Sep-2007 07:42 Email | Share | | Bookmark
Big Sista - 2 Years and 7 Months..

lyssa da big sista!
Since lyssa dah jd big sista nih kan..byklah karenahnyer..& yess manja pun thp dewalah kan…pantang silap sket..mulalah dier strt merajuk melalak bagai…spt biasa mamalah org yg paling malas mau lyn kan…sib baik now dah ade bibik..so sket2 bibik…sket2 bibik….tau apa lyssa kata bila kita Tanya psl bibik..”bibik baikkkkkk sgggtttttt”..so u ols bleh taulah kan sbb apa baik..sbbnyer sume benda yg dier mintak bibik buatkan or ambilkan..esp bab mau mkn jajan & etc…


Fasa soalan2 yang panjang berjela..
sebab at this age semua soalan yang ditanya adalah bersambung-sambung..like other kids jgk! Pastu byklah lg soalan yg kdg2 mama sndiri tatau jwpnnyer!!
for example, skang nih bila mama balik bwk something dlm beg plastic… ).
then lyssa start bertanya:
nih mama beli apa nih??
mama jawab : brg dapur..
brg dapur apa?
mama jawab : sayur, ikan, bawang etc
Oooo..nape mama beli ? nak masak ehh??
mama jawab : ha’ah ..kalo x beli mana nak dpt! Mama nak masak laa..
mama masak untuk lyssa ehh?
mama jawab : yerlah mama masak untuk lyssa nak makan kan..
emmm..lyssa nak mkn nasi, ngan ayam..ngan sup…mama masak sedap tak?
mama jawab : yerlah..mama masak untuk lyssa kan..musti lah sedap..hehehe
mana mama tau sedap?? Dah rasa??
mama jawab : dah..
naper mama rasa..tuh kan lyssa punya?? Naper mama nih??

lepas tu mama dah fedup nak jwb. 10 patah kita jawab, 20 patah dia tanya balik never ending story lah like dat! + kang kalo slh jwb sbb sume pun dier punya kan<kedekut sket nih!! > nnti x pasal2 mgamuk…arghhhhh

Lagi satu skang nih esp.dlm kete, kalau mama nak cakap dengan abie, diaaaa la jugak nak menyampuk... walaupon takde issue related dengan dia, ponnnnn sebok jugak pastu siap…suh abie ulang apa mama ckp kat abie! Vleyy kaaa??

Note : lupa plak skang nih lyssa n bb elda stay at home wif bibik aje..no more “nursery” lg…alhamdulillah ok jer stakat nih..


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net