Me Familia Photoblog!

By: Akma MrsSLuRp

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 5-Jun-2008 02:50 Email | Share | | Bookmark
Happy 1st Birthday Eldaryanna !



Happy Birthday Darling Baby....
today genap umur bb elda setahun......how time flies...so fast!
she's gonna be my forever bb..ekek utk masa skang nih le..sbb mama blum lg bercadang nak preggie lg! even skang nih her big sis duk sibuk2 kata nak adik lg kan.... & sbbnya jgk she's still look like a baby sgt2..bila tgk dier yg sgt manja @ mamanjakan diri ngn mama kan..sbb tuh lah mama rasa elda nih mcm bb aje... Nak plak kalo nak compare ngn her big sis kan, yg mmg masa2 umur camnih mmg close dgn her abie's kan..so it's special to me lah bila elda sgt2 close & manja ngan mama....even kenkadang mama rasa rimasss jgk tp deep in my heart..i'm very happy & i can feel the loves...coz now i've "mama girl's" sbb lyssa forever will be abie's girl kan !

ps : our PS session for MOM's day ari tuh still in progress..ye kan kc?? but u can oso view a few of them yang buat mama sengeh smpai telinga la nih kat sini
thanks dear kc, u really done a gud job! all pict MARVELOUS & superb!


Quote:
Hi Guys,
Need your help to vote us at #11- Eldaryanna,Ellyssa & Mommy as many as u can...Thanks a zillion




Monday, 2-Jun-2008 07:52 Email | Share | | Bookmark
Hectic Weekend

 
 
 
View all 63 photos...

Last weekend..we went back to abie's atuk house kat Melaka..we had so much fun there! tau x kenapa...ekekeke sbbnya melainkan sbb my BIL's punya engagement day...sbb nya jgk dah lama we ols x dpt bergether2 like dis...lama gler rasanya...so all my nieces & my kiddos pun cukup happy lah...smpaikan main kat luar rumah x moh masuk2 dah...esp lyn mandi pool!


So nih pict semasa majlis...sweet kan diorg nih...esp. Ms.Yanti...mama suke sgt coz she's look pretty & gorgeous in pink...
p/s : we ols doakan semoga u ols akan ke jinjang pelamin...aminn


Yang best jgk after sattle sume majlis tuh...mlmnya we ols adik-bradik yang ramainya 9 org + minus campur ipar duai yg baru brp org je kan...pegi main bowling kat MP...huhuhu mmg happening le...bkn happening main bowling aje..tp happening sbb posing2 amek gambo..ekekek mmg we ols nih sume dah mam "gler glam" dah..pakat sume tgk kitorg happening...musti sume ingat kenkawan kan...by right sume adik beradik..

So u ols layan lah all the piccas ehh...ade byk lg sbnrnya tp x smpat nak load sume..mama sibuk sket! ekekekke ...till we met again dis coming weekend plak....agenda nyer my BIL's wedding kat my PIL hometown JB's... So on Thursday mama dah strt on leave till next monday!..k guys c ya!


Tuesday, 27-May-2008 00:50 Email | Share | | Bookmark
Lil Girl's Heaven on earth!

 

last Saturday, we have a PS session wif kc...due to some personal reason we change the session to evening session...sib baik kc available tau! kalo x harus mama geget jari melepas nak berposinggg!! hahahhah...thanks to u dear coz understood my situation..

Back to da day kan...I'm actually surprised how my Ellyssa can got along with ayin so close jgk! smpaikan memula smpai trus pegang tgn ayin & mcm dah kenal lama like kc citer kan.. hehehe! TQ so much to kc for a lovely evening too...really enjoyed the time we spent that day....even memula smpai bertukar tempat sbb tempat yg cun ade manyak "kerengga" kan...& what a lucky day sbb cuaca sgt2 mengalukan kehadiran kita... & thanks a lot to my dear luvly hubby sbb sporting tinggal kan kami anak branak berposinggg sakan..hahhaa & lucky jgk sbb my girls oso in a gud mood... what ever pun tanpa kc disisi xkan le pict jd kebaboom kan...ekekke ....sbb bkn senang kan nak dpt time2 cam gitu... & yess lepas ni maybe we should do the real "picnic" thing plak...hehehe!


So bila mama dah berfeluh2 x bole kontrol dah we end the session la...so biarkan the girls buat apa yg diorg suke kan...diorg main bunga smpai x tinggal sekuntum pun kan...tp i can see they ols enjoy dat day...& again i'm actually surprised how elda can cop up with the girls tanpa gaduh2 pun kan...they are such a gud sista la kan....suke sgt2 dis time mama lyn diorg while mama kc trus smbung wif her other task dgn next client..
ps: x sabo nak tunggu all the picas from u my dear, but its ok no hurry la...take ur sweet time...



Thanks again kc for dis lovely LO...sgt cantikkk okeh!

This time plak lps dah sattle sume session my SIL & BIL dtg kat tempat yg sama sbbnya lyssa dah lama x jmpa ngn arissa kan...so let they main suke hatilah nak buat apapun kan..smbil2 mkn "jajan" mama try suh diorg dua bradik nhi posing...while mama blajo "menembak" w/pun sbnrnya bkn reti pun kan....hahhahaha & lucky jgk to kc sbb dpt amek gambo arissa gelak tawa kan?! ..sbb sblm nih kc amek pict arissa langsung x senyum + buat muke "derk" aje sbb x biasakan...tp dis time she really enjoyed sbbnya ade kakak lyssa kan..so mmg sakan le dier posing2 smpai senget2 kepala kan!! mmg enjoy lah dpt tgk bebudak nih happy x hengat smbil mama,mami,my SIL,BIL sume pun tumpang gelak sama tgk keletah diorg nih kan...!!


Pstu mlm nye tuh smbung lg sessi "berpolka dots" pants plak my girls nih...dah kata cousin kan..nmpak cam adik bradik dah!...suar sume sama baju jerk lain2..ekekke nih kes mami belikan suar srupa masa gi bandung ari tuh kan...thank you so much mami....masa nih pict diambil dlm khemah masa lps balik dr tmn ptg tuh kitorng sume gi umah mami sbb nak meramaikan majlis tgk AF 6 final reramai.... tuh sbb pict blurr aje..nak plak susah sgt nak dpt pict diorg ber3...ade pict lain tp sume ber-2 either arissa ngn elda or lyssa & arissa....mmg susah le nak kontrol my girls ber-3 nih....tp mmg best sbb bila tgk camnih diorg cam best aje main sama2....ekekkeke ekekkek

So guys do enjoy ur weekend... we ols akan brada di Melaka dis weekend for my BIL engagement day! so c ya when i'll c ya again....wait for updated ya ols....



Thursday, 22-May-2008 07:41 Email | Share | | Bookmark
Lil updated

my joy...
my happiness..
kerja tgn mama! ekekek
View all 5 photos...
Ramai yg tanya mama kenapa x hapdet FP kan?..sbbnya dulu mama rajin cume lately nih je mama agak "M" sket nak hapdet... bkn apa, sbbnya dah byk sgt late entry pastu dah taktau dr mana nak mula...nak plak FP yg kdg2 mengong & amat lembabs nak hapdet kan...end up mama x hapdet ler & tatau nak mula story kat mana dah.. Lg satu berhajat nak hapdet kat umah...tp bila blk keje smpai umah je mama dah sakan "membuta" jerk...pantang tidokan adik dgn mama2 skali lesappppp smpaikan my hubs pun dah ckp "mama nih blum apa2 lg dah membuta!" smpai kdg2 xsmpat nak borak apa pun dgn hubs kan.... i'm so sorry dear, xtau apsal lately nih mcm kepenatans thp maxxxx.....ke kene try any product kat pasaran plak?!

Selain dr mama yg agak bz dgn keje2 kat off yg semua org tau smpai bila pun x kan abis kan, now mama tgh mcm sronok plak mngadap buat LO + sibuk dgn mcm2 kerja tangan yg mama tgh usahakan utk my BIL's wedd next month...termasuklah jgk tgh in progress nak continue my study... so byk masa mama abiskan utk my extra things nih...



Bout my kiddos plak kan, i'm a BIG SORRY to all of u guys yg tanya kenapa mama xjoin FP Gath yang lps,even my name is in list one of super mommy sbbnya my kiddos in high fever... mmg dah berhajat sgt2 even x mau bwk adik kan in last minute sbb ingat nak bwk my lyssa aje, tp dr mlm sblmnya lyssa pun dah on & off pns bdnnya....so mama have to cancell it! takut kalo2 apa2 kemungkinan kan.. So mama dpt tgk pict yg cuns to the maxxx dr mommies yg join dis event!




* dis pict taken during jln2 amek angin ptg kat Putrajaya, lps gi besday bash anak kwn abie yg mama lupa nak bwk kuar my camie... & kalo tgk pict nih sume cam kelam gelap je kan sbbnya mama lum smpat nak explore blajo sbb cikgu nya bz buat assignment nak mintak tolong ajor kan...hehehehhe

Quote:
Mommies,Dadies & Kids FP Bowling Tournament in JULY 2008

pengunjung fp 2 El's sekelian,

mama plan (lepas ni nak pencen dah ) nak buat tournament bowling suka-suka bulan July nnt. motifnya takde lain hanyalah suke2 happening gelak2 bapak2,anak2 & mak-mak, borak-borak (no gosip-gosip tak membina yer!) dan berkenalan dengan lebih dekat antara satu sama lain. photog pun di alu-alukan jugak kalau nak join kot2 la nak try amek utk event ka kan, update profile ke kan? sapa2 pun bleh join, mana yg mama belum pernah jumpa or kenal marilah ikut serta tarikhnya mama x sure lg sbbnya nak tgk respon dulu...sbb tournament nih melibatkan RM kan..so siapa yg rasa xde masalah & excited nak join sila bgtau mama.. tempatnya juga masih belum di tetapkan most probably kat Endah Parade or Alamanda,Putrajaya lah...so sapa yg teror or yg x teror pun dialukan utk tunjuk tetiba kebabooom kan

oleh yg demikian if mak-mak ols nak join, sila angkat tgn <mcm nmpak sgt pun kan! > silalah email,sms, or drop comment kat sini, so nnt bleh diskas ramai2 tru email ke ym ke (bukan semua ada ym kan?) pendaftaran & pertanyaan mama open smpai pertengahan bulan Jun ni. Sbb ujung bulan tuh mama leh lah strt prepare apa yg patut + nak booking lane sume kan...so anything mama akan hapdet kat fp nih or apa2 saja info yg berkaitan supaya semua org alert.

sekian untuk makluman, terima kasih

organizer sendiri lantik,
mama 2 El's @ akma


so guys enjoy ur weeknd...have fun!


Tuesday, 13-May-2008 04:59 Email | Share | | Bookmark
My joy and happiness

2005....


2007...


And now I'm just happy to be a mom to these two wonderful girls....
Ellyssa & Eldaryanna...



* insyaallah....will be doing a special session for mom's day wif my beloved & talented frens kc...so i'm so excited but still thingking of what should i & my kiddos wear or "any special theme" can suit to us for the lovely moment! anyone can give me the ideas?? hope u guys can help me ya!


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net