Me Familia Photoblog!

By: Akma MrsSLuRp

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 1-Mar-2007 12:00 Email | Share | Bookmark
Unplanned Trip To Bangkok - Day 2 & 3

nih masa memula smpai chatuchak..tgjklah cuaca yg sgt pns!
ditgh2 lorong ant kedai di chatuchak..
nih benti minum sat..sbb tekak dah kering sgt dah!
at bkk train station (bts)
dlm train..
 
inilah hasilnyer...
seharian penat berjln..hehehe
Last Day- after brkfst..
posing2..
main-main jln2..
mama pun x lpskan peluang..
smbil lyssa men jln2 sana sini..
lobby hotel..
pose ngn mama sblm tuko swimsuit nak mandi pool
so its a pool time..
wif abie...
sbg acara penutup..
sronok abihlah...biarpun dah got flu & cought!!
tgk tuh x pdn kecit nak mndi pool dewasa..
msuk pool for kids..dier mau kuar dr sini! aduihh laa..
so abie trpksalah mlyn kerenah..
da big pool...ade 3 prts
for kids,adult n jacuzzi in da middle..
dah lst b4 kuar..
@ airport..after check in..
masa nih my lyssa dah lena sbb letih kut mandi pool!
nmpak dah kat "mama's big tummy!"
 
ok dah bgn dah kat..duty free area...
lst pict b4 get into the flight..;P


Day 2 activities:
1. went to chatuchak market --- da world of acessories, sourvenior & mcm2 lglah!!
2. went to MBK - not so sure stand 4 wat..tp ala-ala shopping complex yg ade kedai2 ala-ala sg wang.. >
3. went to asia books

Overall..for day 2
1. Today mama rasa okeh sket lah kan..mana x nyer bak kata abie "smlm tuh gi tmpat ala-ala sejarah kan...mmg boring laaa...now gi tmpat shopping...sungguh heaven laaa " kat chatuchak market nih saja we ols sudah menghabiskan masa dekat separuh hari...n kat sini u ols bole jmpa mcm-mcm bngsa..melayu..esp.mat/minah saleh..so xdelah kelu lidah keras x berckp kan..hehehhee

2. Ingatkan nak jgk singgah ke "SAN PARAGON" yg sgt famous lah kat sana ala-ala shopping complex kelas atasan yg sgt mewah + ade cam aquaria sume bagai...tp almaklum mama sudah kepenatan n x smpat mau visit dah...x larat!

3. Dlm x larat berjln tuh...kitorg kuar spt smlmnyer di waktu pg slps breakfst..tp baliknyer di mlm hari jgk..kaedahnyer my lyssa terlena di dlm stroller pd waktu siangnyer utk recover energy

4. Mmg 2 hari nih pulun berjln...bolehlah menahan smpaikan mama surrender sudah utk jln hari ke-3 sbb semua otot-otot kakiku sudah menjadi "kebas-kebas" rasanya...



Day 3 activities:
1. Pool time for my lyssa n hubs..
2. Lepak2 smbil posing-posing di sekitar hotel smbil packing all the bags..takut kang ade yg tertinggal plak kan..
3. Jln-jln di BKK airport n balik sudah... Flight ke KL @ 5pm(bkk)..

Overall trip...day 1 - 3 :-
1. w/pun sbnrnya hati melonjak nak pi byk tempat...tp trpaksa meredhakan diri sbb x larat kan..
So kene berbalik pd niat asalnyer yg sbnrnya mau visit abie utk lyssa kan..tp mama yg over excited sbb 1st time smpai sini

2. Tapi kalo diizinkan ade rezeki nak pegi lagi...tp kalo bole jgn pi time "preggie" camnih..coz cuaca disana sgt tidak sesuai utk kaum2 ibu yg sarat..sbb kene byk sgt brjln..+ tidak sesuai juga utk kids yg very da elergy pd debu dan kotoran mcm lyssa...n tempat di sana sgt crowded dgn umat manusia, traffic jammed n so on laaa... So akibatnyer kami anak branak got sakit tekak <ilang suara okeh! > flu & cought till today..!!

3. Tp apapun it was a realy-realy nice n enjoy unplanned trip..n skang nih bila my lyssa jmpa sapa2 saja dier akan sebut "sawadikappp" siap ngn tgn2 nyer skali

btw thank you my dear hubby n we luv u so much..muahhsss..muahhsss

ps : thanks to my fren mariam yg jgk byk memberi info about bkk area...thru sms..
n x de rezeki kita nak jmpa kan...mybe next time..or always be next time kan..

pss : abie jgk balik bersama-sama kami.. n stndby for next call <next week> to went back to bangkok






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net